Dvojfázové farbenie blond alebo šedivých vlasov hennou

Kategória: Henna Počet komentárov: 0 Zobrazené: 9665

V návode vám vysvetlíme ako zafarbiť aj šedivé vlasy hennou.


Dvojfázové farbenie blond alebo šedivých vlasov hennou

Tento typ farbenia vlasov hennou je vhodný v dvoch prípadoch:

1. Ak máte blond
(svetlé vlasy) a chceli by ste farbiť hennou s obsahom indiga(to sú všetky tmavé odtiene henny). V takomto prípade sa odporúča farbiť dvojfázovo, pretože ak by ste na svetlé vlasy použili hennu s indigom, mohli by ste dostať nečakaný výsledok ako napríklad vlasy so zeleným nádychom.

Nemusí to tak byť u každého. Ak ste to doteraz takto nerobili a dosiahli ste požadovaný odtieň všetko je v poriadku :)

2. Máte veľa šedivých vlasov
Opäť väčšine ľudí henna chytí bez problémov aj na šedivé vlasy bez potreby dvojfázového farbenia. Veľmi veľa závisí od kvality vlasov a ako veľmi sú poškodené od chemického farbenia.

Dôležité, je nenechať sa znechutiť prvotným neúspechom, pretože aj keď sa vám henna možno na prvý krát vymyje rýchlejšie ako by ste si želala, ak vydržíte a budete hennovať častejšie, henna vám postupne vlasy zregeneruje a bude chytať omnoho lepšie a vymývať sa pomalšie.

Ak vám teda henna nechytí dobre na šedivé vlasy, je potrebné hennovať dvojfázovo.

Postup dvojfázového farbenia vlasov pomocou henny

1. Krok
Dvojfázové farbenie nieje vôbec také komplikované ako sa môže zdať podla názvu. V podstate spočíva v tom, že na vlasy nanesiete v prvom kroku 100% čistú medenú hennu (odporúčame overené značky ako Henné color, Indická henna, Voono), necháte pôsobiť a následne hennu z vlasov vymyjete úplne rovnakým spôsobom ako pri bežnom hennovaní.

Po tomto kroku máte vlasy do ryšava :) Tento krok sa robí hlavne z toho dôvodu, že čistá henna prispôsobí vlasové pigmenty a pri ďalšom nanášaní henny už farba chytá lepšie.

2. Krok
Po cca 1-2 hodinách už len stačí zafarbiť vlasy vybraným odtieňom henny.

Pri dodržaní tohto postupu by ste nemali mať problém so zafarbením šedivých vlasov hennou.

Je to určite o trochu dlhší postup, ako pri klasickom hennovaní ale veríme, že výsledok stojí zato a pri pravidelnom používaní henny budete vidieť na vašich vlasoch pozitívne výsledky.

POZRIEŤ HENNA PRODUKTY

Náš tip
Ak nemáte radi vôňu henny, môžete si do zmesy pridať niektorý z našich esenciálnych olejov. Stačí pár kvapiek a zmes s hennou získa úplne inú vôňu a esenciálny olej ešte viac podporí regeneračné účinky henny.

Video návod na dvojfázové farbenie od Voono

Komentáre

Pridať komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December