Ako si farbiť vlasy Hennou značky Voono

Kategória: Henna Počet komentárov: 0 Zobrazené: 3389

Farby na vlasy Voono obsahujú iba účinné neutrálne zložky, ktoré Vašim vlasom aj pokožke hlavy zaistia dôkladnú starostlivosť.

Voono henna vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu využíva všetky výhody použitých rastlín, nezasahuje do vnútornej štruktúry vlasu, posilňuje jeho stavbu, zväčšuje objem a celistvo regeneruje. Farba Voono funguje na šetrnom princípe obalenia vlasu vybranou farbou, zachováva jeho prirodzený pigment a vlasy nezaťažuje.

Voono vzorkovnik
100% prírodné farby Voono vlasy obalujú a vytvárajú okolo nich farebný ochranný film. Pri používaní henny je teda nutné na pamäti, že finálny výsledok farbenia závisí na predchádzajúcom odtieni vlasov. Vzhľadom ku kvalitnému a trvalému farbeniu vlasov doporučujeme pred nanesením henny na celú plochu vlasov otestovať daný odtieň na jednom pramienku.


Optimálny výsledok pri farbení vlasov dosiahnete vďaka dodržaniu pokynov na použitie rastlinných farieb Voono.

Jednorázové farbenie

Na jednorázové farbenie budete potrebovať:
 - prírodnú farbu Voono
 - vodu, alebo čierny čaj o teplote určenej u konkrétneho odtieňa
 - teplomer na meranie teploty henny
 - misku
 - štetec na miešanie a nanášanie farby
 - alobal
 - igelit alebo potravinovú fóliu na prikrytie nafarbených vlasov
 - čiapku alebo starší uterák na udržanie henny na vlasoch v teple
 
Okrem navlieknutia priložených jednorázových rukavíc si pred farbou chráňte taktiež odev, pretože vzniknuté škvrny sa ťažko odstraňujú. Zmes odporúčame nanášať na práve umyté vlasy, ktoré po ľahkom vysušení zabaľte do uteráka a udržujte v teple. Pri umývaní vlasov, prosím dbajte na použitie šampónu bez silikónov - bežne dostupné prípravky so silikónmi absorbovaniu farby bránia. Na rovnakom princípe fungujú aj tzv. intenzívne ošetrujúce konvenčné šampóny. Na zafarbenie vlasov v dĺžke po ramená použite 80 - 100g prášku. Prášok nevdychujte, dané množstvo zalejte vodou alebo čiernym čajom a zmes dôkladne premiešajte do konzistencie jogurtu.

Pozrieť produkty Voono

V prípade použitia odtieňov Voono s obsahom rastliny Indigo (teda všetkých čiernych a hnedých odtieňov, rovnako tak ich zmesí s inými odtieňmi) zalejte prášok tekutinou s teplotou 50°C. Na dodržanie tejto teploty dbajte aj pri farbení sivých vlasov týmito odtieňmi. Vyššia teplota by mohla dodať danej farbe červenkastý nádych. Použitie červených odtieňov farieb Voono potom vyžaduje zaliatie tekutinou s teplotou až 90°C. Výsledkom tejto vyššej teploty je intenzívnejšia farba.

Ideálne teploty tekutín na zalievanie konkrétnych farbiacich práškov Voono sú:
 - 50°C - Indigo, Soft Black, Dark Brown, Medium Brown, Light Brown
 - 60°C - Rose Brown
 - 60-90°C - Copper, Orange, Wine Red

Pastu na vlasy nanášajte teplú, nie však horúcu. Mohla by kožu popáliť. V prípade, že s farbením rastlinnými farbami zatiaľ nemáte skúsenosť vložte misku s farbiacou zmesou do teplého vodného kúpeľa (umývadla s teplou vodou). Zabránite tak prípadnému vychladnutiu pasty. Hennu v optimálnej teplote nanášajte štetcom od korienkov ku končekom. Pre ľahšie oddeľovanie vlasov a nanášanie pasty do jednotlivých prameňov odporúčame použiť štipce. Rovnomerného farebného výsledku dosiahnete dôkladným vmasírovaním pasty pomocou prstov do zvyšku vlasov po celej hlave.

Po nanesení a vmasírovaní farby vlasy prekryte alobalom, igelitom, alebo potravinovou fóliou tak, aby zmes na vlasoch nezasychala. Dôkladne prekryte tiež spánky a zátylok. Aby ste udržali pastu v teple a zaistili lepší a intenzívnejší výsledok farbenia, hlavu zakryte ešte vlnenou čiapkou alebo uterákom.

Doba pôsobenia henny Voono závisí od štruktúry vlasov a vašej voľby. Jemné a chemickými zásahmi poškodené vlasy absorbujú farbu rýchlejšie ako zdravé silné vlasy. Dlhšia doba pôsobenia farbiacej zmesi na vlasoch tiež zintenzívňuje farebný výsledok. Na ľahké zafarbenie a na zafarbenie veľmi poškodených vlasov odporúčame pastu nechať pôsobiť asi 30 minút. Zdravým vlasom by mali plne stačiť 2 hodiny pôsobenia farby.

Po dodržaní pokynov a uplynutí doby pôsobenia vlasy oplachujte teplou vodou, až kým nezostane voda úplne číra. Po takomto odstránení zvyškov pasty z vlasov odporúčame nasledujúcich 24 hodín nepoužívať stylingové prípravky na vlasy, a to ani šampóny. Počas tejto doby sa farba vo vlasoch zafixuje a plne farebne rozvinie. V niektorých prípadoch môžu rastlinné farby Voono vo vlasoch počas nasledujúcich 48 hodín po zafarbení vplyvom vzduchu mierne stmavnúť. Stálosti a fixácii farby môžu pomôcť rastlinné vlasové oleje. Tie aplikujte nasledujúci deň po farbení, ešte pred umývaním vlasov šampónom. Olej je vhodné nechať pôsobiť 30 - 60 minút, potom ho zmyte vodou a šampónom.

Dvojfázové farbenie na svetlé a sivé farby
Upozorňujeme, že rastlinné farby Voono obsahujúce Indigo môžu u svetlých, blond a sivých vlasov vyvolať mierne zelenkastý tón. Na vyvarovanie sa tohto efektu odporúčame vykonávať práve dvojfázové farbenie vlasov hennou.

V prvej fáze je potrebné nafarbiť vlasy odtieňom Copper (Henna Lawsonia) a tzv. ich predpigmentovať. Potom môžete bez obáv nanášať vami zvolenú tmavú farbu a dosiahnuť jednotného farebného výsledku. Predfarbenie vlasov červeným odtieňom a následne zafarbenie tmavým odtieňom je možné vykonať v ten istý deň. Po opláchnutí zmesi s červeným odtieňom vodou a po ľahkom vysušení vlasov uterákom, naneste Vami zvolený tmavý odtieň. V prípade opakovaného farbenia stačí predfarbovať len odrasty.

Pozrieť produkty Voono

Tipy na farbenie vlasov hennou
Ak nemáte radi vôňu henny, môžete si do zmesy pridať niektorý z našich esenciálnych olejov. Stačí pár kvapiek a zmes s hennou získa úplne inú vôňu a esenciálny olej ešte viac podporí regeneračné účinky henny.

Konvenčné kozmetické prípravky na vlasy obsahujú silikóny, ktoré bránia absorpcii henny a zabraňujú optimálnej fixácii rastlinných pigmentov. Ak ste takéto prípravky pred farbením vlasov hennou používali, odporúčame pred nanášaním farbiacej zmesy vlasy ošetriť peelingovým šampónom, alebo umývacou zmesou. Umožníte tak vlasom lepšie prijať rastlinnú farbu značky Voono.

V prípade dlhodobého farbenia celých dĺžok vlasov hennou sa môže stať, že budú tieto dĺžky postupne tmavnúť. Ľahko tomu možno zabrániť dofarbovaním iba odrastov, prípadne striedaním farbenia odrastov a celých dĺžok. Celú dĺžku vlasov je teda napríklad možné farbiť len pri každom druhom či treťom farbení.

Pôsobenie rastliny Indigo, ktorú obsahujú tmavé odtiene farieb Voono, môže negatívne ovplyvniť ingrediencie s kyslým pH - citrón, jablčná šťava, prášok Amla a ďalšie.
Nepridávajte ich preto, prosím, do farbiacich práškov ani zmesí. Fixáciu farby môžu ďalej ovplyvniť mastné prípravky a oleje, ktoré by sa taktiež nemali dostať do kontaktu s farbou.

Stálosť hnedých a čiernych odtieňov Voono je možné podporiť pridaním silného čierneho čaju, alebo lyžičky soli do farbiacej zmesi.

Všetky odtiene 100% prírodných farieb na vlasy Voono môžete miešať a vytvárať tak vlastné špeciálne odtiene podľa svojich požiadaviek.

Komentáre

Pridať komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December